nieuws

Seniors naar Play Offs

Na winst tegen Tournai Celtics afgelopen zondag is Oudenaarde Frogs zeker van een plaats in de top 2 en dus ook Play Offs Baseball in september. 

Door de 26-18-overwinning van zondag 1 sept is Oudenaarde zeker van een top-2 plaats en blijft Gent Knights op de 3e plaats steken. Oudenaarde mag dus Play Offs spelen in september en strijd in 3 wedstrijden voor de titel in 4e klasse en promotie naar 3e klasse. 

Zowel Oudenaarde Frogs als Merchtem Cats verloren dit seizoen slechts 2 keer. In de 2 onderlinge duels tussen Oudenaarde en Merchtem, waarvan beide teams 1 wonnen, scoorde Merchtem in totaal meer runs dan Oudenaarde. Hierdoor bekleed Merchtem Cats de eerste plaats in de rangschikking en Oudenaarde Frogs de 2e plaats.

De eerste PO-wedstrijd op zondag 15 sept is meteen ook de verste verplaatsing, Oudenaarde trekt naar het veld van Mont-Saint Guibert Phoenix, winnaar van 4e klasse East. Op zondag 22 sept speelt Oudenaarde tegen rivaal Merchtem Cats, winnaar van 4e klasse West, op het veld van Merchtem. De laatste wedstrijd staat gepland op zondag 29 sept, dan krijg Oudenaarde de 2e van 4e klasse East, Brussels Kangaroos, op bezoek. Na deze 3 speeldagen weet men wie de winnaar is van 4e klasse en promoveert naar 3e klasse. 

Kalender:

15 sept @ MSG Phoenix

22 sept @ Merchtem Cats

29 sept vs Brussels Kangaroos (@ Oudenaarde)

Tags

Corona-richtlijnen op de club

Algemeen voor iedereen

  • Wie ziek is, blijft thuis. 

  • Hou 1,5 m afstand van andere personen.
  • Moet je hoesten of niezen? Doe dat dan in je elleboog.

 

Frogs-leden (spelers, coaches, officials) tijdens trainingen of matchen

  • Enkel wiens lidmaatschap volledig in orde is, mag deelnemen aan trainingen of matchen.
  • Gebruik bij voorkeur je eigen materiaal.
  • Desinfecteer materiaal dat door meerdere mensen gebruikt wordt direct na gebruik.
  • Hou 1,5 m afstand van andere personen.
  • Kan je geen 1,5 m afstand houden, bvb. in de dugout, dan draag je een mondmasker

 

Jeugd

Indoor en outdoor sporten voor kinderen tot en met 12j: in bubbel van max 10 personen, sterk aanbevolen om slechts voor 1 hobby te kiezen.

 

Volwassenen

Outdoor trainen met maximum vier personen (sportbegeleider inbegrepen) en mét 1,5m afstand.

 

Overtredingen en sancties kunnen niet op de club verhaald worden, maar zijn altijd ten laste van de overtreder. 

Vragen? Spreek een coach of bestuurslid aan of mail naar info@thefrogs.be

 

Tags

Frogs kampioen in Slowpitch Bronze reeks

Tijdens het eerste deel van de competitie dit jaar speelde Oudenaarde in de Slowpitch Blue reeks, een regionale reeks, waarin een mooie 4e plaats werd behaald. Op basis hiervan werden de ploegen heringedeeld en belandde Oudenaarde in de Slowpitch Bronze reeks voor de tweede helft van het seizoen. 

Van een gedeelde eerste plaats in de Slowpitch Bronze reeks waren The Frogs vorig week al zeker. Zowel Oudenaarde als Valenciennes Vipères hadden elk 5 overwinningen en 1 gelijkspel op 8 wedstrijden, maar Oudenaarde had nog 2 wedstrijden te spelen op 21 september. 1 extra overwinning was voldoende voor Oudenaarde om alleen op de eerste plaats te staan. 

De laatste twee wedstrijden waren tegen Leuven Twins, laatste uit de reeks. De eerste wedstrijd werd vlot gewonnen wat voor Oudenaarde Frogs de zekerheid gaf van de eerste plaats. De tweede wedstrijd eindigde op een 6-6-gelijkspel. 

Een zeer mooie prestatie voor een team dat pas 3 jaar geleden startte met slowpitch softball.

In januari 2020 start een nieuw seizoen met nieuwe trainingen en wedstrijden en nieuwe ambities. Meer weten over het slowpitch softball team? Klik hier

 

Tags