Locatie baseballveld The Frogs Oudenaarde

Baseballveld the Frogs

Het veld van de Frogs bevindt zich in het sportcomplex rond Rodelos in Oudenaarde. 

Parking 1: Stedelijke sporthal (straat = Rodelos)

Parking 2: Recrean parking (straat = Scheldekant)

Kleedkamers: Stedelijke Sporthal (straat = Rodelos)

Baseballveld: Terrein G (voorbij het skatepark)

veld en parking

Baseballveld The Frogs Oudenaarde

Dit is een luchtfoto van het G-terrein in Oudenaarde met daarop een officieel baseballveld en het huidige baseballveld weergegeven.

Luchtfoto veld

 

Rood:

Het ideale baseballveld met de officiële afmetingen waar elke club naar streeft, zeker clubs die ambities hebben om in 1e klasse te spelen. Alles binnen deze rode lijnen maakt deel uit van het speelveld en wordt gebruikt tijdens een wedstrijd.

Paars:

De huidige situatie op het Oudenaardse baseballveld. Hier en daar zitten we wat krapper dan wat de officiële regels voorschrijven (rood), maar voor competitie in 3e klasse is dit aanvaardbaar.

Groen:

Het deel van het huidige veld dat voldoet aan de officiële voorschriften. Dit zijn onder meer de afmetingen van het infield en de 4 basen, de gravelcirkel rond de homeplate en de rechter foulline die van de gravelcirkel tot aan de Finse piste loopt.

 

Verdere uitbouw

Jaar na jaar proberen we het Oudenaardse baseball goed te onderhouden en verder uit te bouwen. Hiervoor kunnen we voor veel zaken beroep doen op de Sportdienst van Oudenaarde, waarvoor wij hen zeer dankbaar zijn. Voor de verdere uitbouw van ons baseballveld zouden wij bij voorkeur eerst volgende zaken aanpakken:

Infield in gravel.

Het grootste gebrek aan het huidige baseballveld is dat er geen gravel voorzien is rond de basen in het infield (nr 1 op de voorbeeldfoto). Dit is momenteel niet mogelijk omdat het veld gedeeld wordt met de Oudenaarde Rhinos Rugby en het infield van het baseballveld overlapt met het rugbyveld. Als de verhuis van de Rhinos volgens plan verloopt, wordt er in 2018 geen rugby meer gespeeld op het baseballveld en kunnen wij het infield in gravel aanleggen.

2 ruime dugouts.

Aan beide kanten van het infield bevinden zich normaliter 2 dugouts, 1 voor de thuisploeg en 1 voor de bezoekende ploeg. Deze dugouts bieden plaats aan minimum 15 personen en zorgen er ook voor de het sportmateriaal beschut is tegen regen. Momenteel staat er voor de thuisploeg een dugout die voldoende zitplaats biedt, maar enkel de zitplaatsen zijn overdekt, het sportmateriaal niet. Voor de bezoekende ploeg beschikken we over slechts 2 losstaande dugouts voor 4 personen terwijl een baseballploeg uit minstens 9 spelers + coach bestaat.

voorbeeldveld

Tags