FROGS-Nieuws

baseboules

4 overheerlijke Baseboules per doos, op ambachtelijke wijze gemaakt door Bakkerij Burez.

‚ā¨10 / doos incl. levering aan huis in Oudenaarde of via een speler.

-‚ā¨2 bij afhaling in Oudenaarde

 

Afhaling / levering: za 7 dec, 13u - 17u, Delta Water Softeners, fonteinplein 3, Leupegem. 

 

KLIK HIER & BESTEL NU! 

Bestellen kan tot 5 dec.

 

Met dank aan

Logo Burez

 

De VBSL Coaching Academy zal werken volgens het principe van ‚ÄúCoach the Coach‚ÄĚ. Het heeft als doel de coaches te initi√ęren, te begeleiden en bij te scholen door hen zowel een theoretische basis als een ervaring in de praktijk te geven.¬†Via deze weg kunnen de coaches, begeleiders nadien met meer bagage aan het werk in hun eigen club en bereiken we finaal meer actieve spelers.

De workshops van de VBSL Coaching Academy zijn toegankelijk voor elke ge√Įnteresseerde coach, speler, begeleider, ouder,...

Daarnaast wordt ook gekozen om deze workshops, structureel, jaarlijks in elke provincie te houden.

Gratis deelname

 

Topics theorie

Defensive Positioning (Lesgever: Filip Van Der Meiren)
Basic Catching Fundamentals (Lesgever: Rik Ruts)
Defining Hitting Principles (Lesgever: Filip Van Der Meiren)


Topics praktijk

Ge√Įsoleerde oefenvormen voor teamdefence (Lesgever: Filip Van Der Meiren)
Basic Catching Drills (Lesgever: Rik Ruts)
Hitting Drills (Lesgever: Filip Van Der Meiren)Inschrijven doe je via volgende link: http://tiny.cc/8hiffz

 

Frogs Quiz

Algemene Quiz ten voordele van Baseballclub The Frogs Oudenaarde.

Vrijdag 15 nov

De Qubus, Oudenaarde

Eerste vraag om 20u.
Deuren open om 19u.

Teams van 4 personen.
Deelname ‚ā¨16 per team.¬†

 

KLIK HIER OM IN TE SCHRIJVEN

 

Met de steun van:

Logo BrassériseLogo Delta Water Softners  BSTB   Sans Soleil  Logo Blondeel Burez

Tijdens het eerste deel van de competitie dit jaar speelde Oudenaarde in de Slowpitch Blue reeks, een regionale reeks, waarin een mooie 4e plaats werd behaald. Op basis hiervan werden de ploegen heringedeeld en belandde Oudenaarde in de Slowpitch Bronze reeks voor de tweede helft van het seizoen. 

Van een gedeelde eerste plaats in de Slowpitch Bronze reeks waren The Frogs vorig week al zeker. Zowel Oudenaarde als Valenciennes Vipères hadden elk 5 overwinningen en 1 gelijkspel op 8 wedstrijden, maar Oudenaarde had nog 2 wedstrijden te spelen op 21 september. 1 extra overwinning was voldoende voor Oudenaarde om alleen op de eerste plaats te staan. 

De laatste twee wedstrijden waren tegen Leuven Twins, laatste uit de reeks. De eerste wedstrijd werd vlot gewonnen wat voor Oudenaarde Frogs de zekerheid gaf van de eerste plaats. De tweede wedstrijd eindigde op een 6-6-gelijkspel. 

Een zeer mooie prestatie voor een team dat pas 3 jaar geleden startte met slowpitch softball.

In januari 2020 start een nieuw seizoen met nieuwe trainingen en wedstrijden en nieuwe ambities. Meer weten over het slowpitch softball team? Klik hier. 

 

,

Na winst tegen Tournai Celtics afgelopen zondag is Oudenaarde Frogs zeker van een plaats in de top 2 en dus ook Play Offs Baseball in september. 

Door de 26-18-overwinning van zondag 1 sept is Oudenaarde zeker van een top-2 plaats en blijft Gent Knights op de 3e plaats steken. Oudenaarde mag dus Play Offs spelen in september en strijd in 3 wedstrijden voor de titel in 4e klasse en promotie naar 3e klasse. 

Zowel Oudenaarde Frogs als Merchtem Cats verloren dit seizoen slechts 2 keer. In de 2 onderlinge duels tussen Oudenaarde en Merchtem, waarvan beide teams 1 wonnen, scoorde Merchtem in totaal meer runs dan Oudenaarde. Hierdoor bekleed Merchtem Cats de eerste plaats in de rangschikking en Oudenaarde Frogs de 2e plaats.

De eerste PO-wedstrijd op zondag 15 sept is meteen ook de verste verplaatsing, Oudenaarde trekt naar het veld van Mont-Saint Guibert Phoenix, winnaar van 4e klasse East. Op zondag 22 sept speelt Oudenaarde tegen rivaal Merchtem Cats, winnaar van 4e klasse West, op het veld van Merchtem. De laatste wedstrijd staat gepland op zondag 29 sept, dan krijg Oudenaarde de 2e van 4e klasse East, Brussels Kangaroos, op bezoek. Na deze 3 speeldagen weet men wie de winnaar is van 4e klasse en promoveert naar 3e klasse. 

Kalender:

15 sept @ MSG Phoenix

22 sept @ Merchtem Cats

29 sept vs Brussels Kangaroos (@ Oudenaarde)

,